Krissy Matthews and the Viking Blues Band spilte på Ankerske scene fredag 3. mai 2024. 

Her er noen bilder fra stemningen:

Unikt prosjekt, eksklusivt for Norge.

Krissy Matthews and the Viking Blues Band spiller ren blues, iblandet litt rock and roll.

Under festivalen Skjærgårdsblues på Smøla på Nordmøre i 2023 spilte britisk-norske Krissy Matthews sammen med de norske musikerne Kare Amundsen på trommer og Trond Hansen på bass. I stedet for å spille repertoaret med komplisert og tung bluesrock, som han vanligvis spiller med sitt Krissy Matthews Band, bestemte de seg for å gå ut og bare spille blues.

Resultatet ga mersmak for Krissy, som sier det var en veldig magisk og vakker og spesiell kveld. Han har derfor nå bestemt seg for å lage et unikt prosjekt, eksklusivt for Norge, sammen med disse musikerne. Prosjektet er kalt Krissy Matthews and the Viking Blues Band. De vil spille både Krissy sine blues-aktige låter, i tillegg til bandets favoritter fra bluesmusikkens verden.

Krissy har en unik sound, noe som blir mer og mer uvanlig i dagens musikalske klima. Allerede da han var 12 delte Krissy scene med gudfaren til britisk blues, John Mayall. Da han var 15 fikk han karriereråd fra BB King. Han er også den siste musikeren som opptrådte i Storbritannia sammen med avdøde Jeff Healey.

Krissy har spilt tusenvis av konserter i USA, Kina og Europa. Han har delt scene med artister som Toto, Graveyard, Joe Bonamassa, Gregg Allmann, Tedeschi Trucks Band, Beth Hart og Joe Satriani.

I 2021 og ga han ut ut sin nyeste, og kritikerroste, plate Pizza Man Blues. Neste album er rett rundt hjørne, og vil komme ut nå i mai. Albumet heter Krissy Matthews and Friends. Han er også medlem på fulltid i det ikoniske tyske Hamburg Blues Band, noe han har vært de siste 8 årene. Sammen med dem har han opptrådt store sangere som Maggie Bell, STOPPOK, Chris Farlowe og Arthur Brown.

Krissy Matthews på sosiale medier

Musikk fra Krissy Matthews