Ana Popovic som løfter hånden og lener seg litt bak, mens hun holder en gitar

Hyllet av Bruce Springsteen

Man kan ikke ha en festival med blues i navnet uten å ha en ekte gitarvirtuos på programmet

Den prisbelønte og hardtturnerende gitaristen blander rykende elektrisk funk, slidegitar, jazzinstrumentaler og et stramt bluesgroove med sjelfull, feminin vokal. Legg til hennes utrolige scenetekke og du får en uimotståelig kraft innenfor moderne bluesmusikk.

Ikke bare er hun kalt “one helluva guitar-player” av Bruce Springsteen, hun har også vært nominert til syv Blues Music Awards. Ana ble som den eneste kvinnelige gitarspilleren med på All Star Experience Hendrix turneen for å feire musikken og arven etter Jimi Hendrix. Sammen med henne var Buddy Guy, Eric Johnson, Jonny Lang, Kenny Wayne Shepherd og mange flere verdenskjente artister.

Hun har også vært på forsiden av bladene Vintage Guitar og Guitar Player magazine. Albumene hennes Can You Stand The Heat‘(2013) og Unconditional (2011) var Ukens utvalgte i USA Today og ble også omtalt på radioprogrammet NPR Music. Albumet hennes POWER var nummer 1 på Billboards Blues Charts – listen over bestselgende album i hele USA.

Popovic er i en eksklusiv klubb av utmerkede moderne bluesgitarister. En grunn kan være det faktum at hun alltid er villig til å jobbe litt hardere og reise litt lenger for å mestre håndverket sitt. Ana og hennes strålende band turnerer utrettelig og spiller på store blues-, jazz- og rockefestivaler. Hun er sponset av av Fender, D’Angelico, Jim Dunlop og DR-strenger. Hun har delt også vært på hovedprogrammet på scener, sammen med med B.B. King, Joe Bonamassa, Gary Clark Jr. og mange andre. Når hun ikke er på turné, er hun bosatt i Los Angeles, CA.

Ana Popovic på sosiale medier

Musikk fra Ana Popovic