Nærbilde og portrett av artisten Ida Maria

Har sunget med Iggy Pop og er hyllet av Tom Waits

Nå kommer Ida Maria tilbake til Fauske.

I juni 2021 ga Ida Maria ut Dirty Money EP. Fem rett-i-trynet rockelåter proppet av energi, råskap, primalskrik og sterke budskap. Ida Maria snakker rett fra levra og tar et sterkt oppgjør med egen fortid og de usunne og uoppnåelige kvinneidealene vi til stadighet har blitt fôret med.

– Jeg tenker med skrekk og gru på hvordan det må være å vokse opp som jente nå i en verden full av sosiale medier, fasadefronting og beauty filters. Da tror jeg det er ekstra viktig å ha sunne kvinneidealer som understreker viktigheten av å tørre å være seg selv. Jeg kjemper for at talentfulle kvinner skal kunne blomstre som musikere uavhengig av deres utseende.

Hun har tidligere sunget duett med Iggy Pop, er hyllet av Tom Waits som sier «She’s a poet» og er en internasjonal artist som hylles av mange, blant annet Tommy Lee (Mötley Crüe) som delte musikkvideoen til tittelsporet Dirty Money på sosiale medier.

Ida Maria hadde høsten 2022 sin livs beste turne! De har nådd et nytt nivå som band og publikum har vært helt ubeskrivelig fantastisk.

– Tilbakemeldingene har vært overveldende positive, og vi har spilt bedre enn noen gang før. Vi kan med dette si med hånden på hjertet at vi har vokst både som mennesker og musikere på denne reisen.

Nå vil Ida Maria ta med seg det fantastiske bandet sitt rundt om på festivaler og virkelig sette punk rocken tilbake!

Ida Maria på sosiale medier

Musikk fra Ida Maria