Mike Scott i The Waterboys spiller gitar på scenen, foran trommesettet.

– Vi må ha noen som er annerledes

Det er ikke hvem som helst Saltenbluesen har booket til jubileum.

– Vi må ha noen som er annerledes, sier Wiggo Bjur, leder i Saltenbluesen. Bandet de har booket er The Waterboys, som nå altså tar turen nord for polarsirkelen lørdag 14. september, sammen med Funhouse og Ana Popovic

Skotske Mike Scott er frontmannen i The Waterboys. Bandet var store på 80-tallet med album som The Waterboys (1983), A Pagan Place (1984), This Is The Sea (1985) og Fisherman’s Blues (1988). På de første platene fikk de merkelappen “The Big Music”, men på Fisherman’s Blues og særlig på etterfølgeren Room To Roam (1990), skiftet de stil og gikk i en mer folkemusikkaktig retning.

Det er mange som har et forhold til The Waterboys, og ikke minst til bandets eksentriske frontmann Mike Scott. Han har siden 80-tallet vært en av de mest markante låtskriverne innenfor roots, rock og tradisjonell skotsk og irsk musikk.

Bandet har ikke bare gitt ut store suksesser selv, som låtene Whole of the moon og Fishermans blues, men de har også inspirert veldig mange andre artister gjennom årenes løp. Ellie Gouldings kanskje aller største låt How long will I love you er nemlig også en låt skrevet av The Waterboys.

– Dette er en drøm vi har hatt helt siden vi startet opp med festivalen her på Fauske. At vi nå skal få oppleve dette legendariske bandet her hjemme, det er nesten ikke til å tro, slår en stolt og spent festivalsjef fast.

The Waterboys på sosiale medier

Musikk fra The Waterboys